Rabok legyünk, vagy szabadok? – Wilders Magyarországon

 

 

nyiregyhaza .hu, 2018.01.27. szombat

“Erősítsük meg a nemzetállamokat, védjük meg a sajtószabadságot és mondjuk ki, hogy az iszlám nem vallás, hanem egy totalitárius ideológia, amely nem tiszteli a zsidó-keresztény értékeket” – ezt mondta Geert Wilders Nyíregyházán. A holland Szabadságpárt elnöke a “Halállistán” című könyvét mutatta be a szabolcsi megyeszékhelyen.

Halállistán

Jatekido: 44 perc Helyszin: Aranytíz Kultúrház, Budapest, Arany Janos utca 10. Készítette: Tihanyi Rita, SZDM (2018) Forras: Pesti Sracok, YouTube

A politikus arról beszélt, hogy az Európai Uniót alkotó nemzetállamok többsége identitásválságba került. Brüsszelt olyan jogokkal ruházták fel, amelyek leépítik a nemzeti identitást. Szerinte az unió vezetői ezt tudatosan teszik, mert egy európai szuperállam létrehozásában érdekeltek és a nemzeti identitás megőrzése ezzel ellentétes. Szerinte Brüsszel ezért támogatja a migrációt, ezért igyekszik a migránsok elosztását célzó kvótákat ráerőltetni a tagállamokra. Kiemelte, Brüsszel inkább bíróság elé állítja és büntetni akarja az olyan országokat, akik ellenzik az illegális migrációt, mint Magyarország vagy Lengyelország, ahelyett, hogy megőriznék a legfontosabb európai értékeket, a szabadságot, a biztonságot és a humanizmust. A politikus azt is mondta, Magyarország példakép Európában, és a Budapest Brüsszellel vívott küzdelme, számára Dávid Góliát elleni harcát idézi fel. Geert Wilders kiemelte, itt már nem migrációról, hanem invázióról kell beszélni, amit azonnal meg kellene akadályozni. 

– Európában a nemzetállamok is identitásválságban szenvednek, mert Európa leépítette nemzeti identitását, mert számos jogot átadott Brüsszelnek. Ezek után az Európai Unió, azaz Brüsszel célja, hogy leépítse a nemzeti identitást, mert egy európai szuperállam létrehozásán dolgoznak. Nem céljuk, hogy megőrizzék a zsidó-keresztény kultúra értékeit és nem áll érdekükben, hogy megállítsák az illegális bevándorlást. Az önök gyönyörű országa, Magyarország felett is hatalmat akar gyakorolni Brüsszel, amikor azt mondja, hogy több migránst kellene befogadnia és részt kell vennie a migránsok elosztásában. Ez azt jelenti, hogy azt is megmondják, hogy kit kell beengedni a saját házunkba. Egész pontosan az a probléma, amivel most az Európai Unióban szembe kell néznünk, hogy megértessük, mi az, amit mi nem akarunk, hogy ellopják a nemzeti identitásunk, mert akkor nem tudjuk magunkat megvédeni többé, mert mindent meg akarnak változtatni – fogalmazott Geert Wilders.”

Forras: nyiregyhaza .hu

 

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..