Star Wars VII Az ébredő erő 4. – Finn

 

Eljutottunk a történet negyedik, egyben (majdnem) utolsó szereplőjéhez, akiről még érdemes írni.

Ő Finn. Finn

Minden amerikai filmbe kell legalább egy színes bőrű szereplő, különben lerasszistázzák. Ez a pont kipipálva 🙂

Finn janicsár az Első Rend seregében. Még gyerekként elszakítötták a szüleitől, és katonát neveltek belőle. A klónhadsereg már a múlté, a történelem újra ismétli önmagát. Csak most nem Allah szárnyai alatt.

Finn azonban különleges. A lelkiismerete eleven, és nem hagyja, hogy egy gonosz hadseregben maradjon. Jó pont.

Minden amerikai filmbe kell legalább egy színes bőrű szereplő, különben lerasszistázzák

Miután kilép (kirepül) a rendből, új nevet kap a sorszám helyett. Ő lesz Finn. Megint egy beszédes névnél vagyunk: az amerikai/angol FIN szó magyarul USZONY. 

Ő Rey uszonya, ami mozgatja, löki-hajtja előre, már ameddig él. Miután megadta Rey számára a kezdősebességet, a szerepe véget ér, így nyugodtan meghalhat… Vagy mégse. Vajon mit jelent Rey titokzatos mondata, hogy „Még találkozni fogunk?”

(Fin az angol angolban ventillátorszárnyat jelent – a fenti gondolatmenet ezzel is eljátszható. A Reyben lévő ERŐ adja a pörgést, ami a szárny által a motort (Rey) repíti.)

Összességében Finn a filmben a legjobb arc. Fiatalosan, szinte gyermekien lelkes, és még a gonosszal is összeakaszkodik, amikor újdonsült barátja veszélybe kerül. Akkor is, ha eleve nincs esélye.

Finn

Star Wars: The Force Awakens L to R: Finn (John Boyega) and Poe Dameron (Oscar Isaac) Ph: Film Frame © 2014 Lucasfilm Ltd. & TM. All Right Reserved.. 


Finntől elbúcsúzunk a filmben, és ezzel a következő epizód várása néhány százalékkal alább száll.

Sorozatunk befejező részében szót fogunk még ejteni Maz Kanata-ról– a filmnek ez a legérdekesebb síkja. A sárga, pápaszemes manó néni. Enjoy 🙂

Hagyj üzenetet

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Az oldalon működik a Google Analytics

Kérlek, jelezd, ha elfogadod, hogy a Google Analytics anonim adatokat őriz meg a látogatásodról. Ezt el is utasíthatod: az esetben a látogatásodról semmilyen adat nem kerül a Google Analytics-hez